Glazurowane rzodkiewki

Na cieplo. Smakuja zaskakujaco i pysznie. Jeszcze z mojego ogrodka. Ruch na swiezym powietrzu jest waznym czynnikiem w zachowaniu zdrowia- polecam wam prace w ogrodku!

Dla 4 osob:

800 g rzodkiewek

2 lyzki wytrawnego sherry lub bialego wina

2 lyzki masla

1 lyzka cukru

sol, pieprz

Rzodkiewki oczscic, umyc. Maslo stopic na patelni, wsypac cukier, rozpuscic. Dodac rzodkiewki, dusic 2 minuty. Wlac sherry, dusic pod przykryciem jeszcze 10 minut od czasu do czasu mieszajac. Przyprawic do smaku sola i pieprzem.

Przepis z „Moje gotowanie” nr 5/2006

Przepis dodaje do akcji:

Akcja kulinarna Różowy tydzień

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.