Ciastka z suszonymi cranberries

Co do cranberries to nie jestem pewna- wydaje mi sie, ze to amerykanska odmiana zurawiny. Fure ciastek upieklam dla chorego synka w zeszlym tygodniu- chyba postawily go na nogi, bo wczoraj juz w przedszkolu szalal 😉

Skladniki na ok. 30 sztuk:

100 g cukru bialego

100 g cukru brazowego

50 g masla

2 lyzki mleka

1 lyzka soku z cytryny

1 opakowanie cukru waniliowego

1 jajko

175 g maki

1 lyzeczka plaska proszku do pieczenia

szczypta soli

120 g suszonej zurawiny cranberries

75 g orzechow wloskich

Orzechy posiekac. Cukier bialy, brazowy i waniliowy ubic z maslem na puszysta mase. Dodac mleko, sok z cytryny i jajko. Dalej ubijac stopniowo dodajac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i sola. Na koniec dodac cranberries i orzechy, wymieszac. Ukladac lyzka na blasze wylozonej papierem do pieczenia kupki ciasta o srednicy ok. 4 cm. Piec w temperaturze 190°C w uprzednio nagrzanym piekarniku ok. 10-12 minut.

Przepis z: „Für Sie. Kochen&Verwöhnen” nr 5/07

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.