Kotleciki marymonckie

Prosciutkie i smaczne- nazwa od jednej z dzielnic Warszawy.

Dla 4 osob:

300 g mielonego miesa wieprzowego

300 g ryzu

2 jajka

siekana natka pietruszki, szczypiorek, tymianek

warzywna przyprawa typu vegeta

sol, pieprz

tluszzc do smazenia

Ryz ugotowac w wodzie z dodatkie 1 lyzeczki vegety na sypko. Zmielic w maszynce do mielenia. Wymieszac z miesem, dodac jajka i posiekana zielenine. Wyrobic na jednolita mase, przyprawic do smaku i formowac male kotleciki. Zmazyc na rozgrzanym tluszczu.

Smakuja z sosem pomidorowym.

Przepis z ksiazki M.Caprari „Kuchnia polska”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.