Surowka zamojska

Swietnie orzezwia- znakomita na letni obiad 🙂

Dla 4 osob:

1 kapusta pekinska lub wloska

2 kiszone ogorki

garsc siekanej pietruszki

3 lyzki oleju

1-2 lyzki soku z cytryny

1 lyzeczka musztardy

sol, pieprz, cukier

Kapuste poszatkowac, ogorki zetrzec na tarce jarzynowej. Olej, sok z cytryny i i musztarde ubic widelcem na sos. Wymieszac ze skladnikami surowki, doprawic so smaku.

Kuchnia Regionalna II Edycja

Przepis z ksiazki M.Caprari „Kuchnia polska”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.