Cukinia marynowana w occie

Tegoroczny sezon przetworowy zaczynam od cukini, ktora robie wg. tego samego przypisu od kilku lat. Tym razem pokaze wam zdjecie cukiniw sloikach z 2009 r. To, nie to, ze stoi w mojej spizarni do tej pory, to tylko zdjecie sie zachowalo ;P

P1010087_640x480

3 szklanki wody

1/2 szklanki octu 10%

2 lyzki cukru

1 lyzka soli

po kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i kilkanascie ziarem gorczycy na kazdy sloik

kwiatostany koperku- 1-2 na sloik

Zalewe gotujemy. Przyprawy i pokrojona w slupki cukinie umieszczamy w wyparzonych sloikach. Goraca zalewa zalewamy sloiki, pasteryzujemy ok. 30 minut, a potem domykamy sloiki.

Wpis dodaje do akcji:

Domowa spiżarnia - lipiec  Cukinia 2012

A oto co jeszcze mozna znalesc w moim ogrodku:

Juz niedlugo „w natarciu”: pomidory, papryka, ogorki. Ogladalam- na szczescie wczorajsze gradobicie im nie zaszkodzilo. Uff! Salata zajadamy sie od dawna, niedlugo sie skonczy, a na jej miejsce posieje rzodkiewke.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.