Mus jablkowo-jogurtowy

Lekki i orzezwiajacy 🙂 Smakuje w plenerze 🙂

mus_jablkowojogurtowy_540x405

Dla 4 osob:

200 g jogurtu waniliowego

200 g jogurtu naturalnego

4 platy zelatyny

300 g przecieru jablkowego

4 lyzeczki calvados

1 jablko

Wymieszac oba rodzaje jogurtow. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Wymieszac 25 g przecieru i calvados, ogrzac, nie gotowac. Dodac odcisnieta zelatyne i rozpuscic. Polowe przelozyc do jogurtu i wymieszac, a druga polowe do przecieru jablkowego i wymieszac.  Odstawic do lodowki, az masy zaczna tezec. Jablko umyc, wyjac gniazda nasienne i pokroic w kostke. Wymieszac po polowie z obiema masami. Przelozyc do pucharkow ukladajac naprzemian. Odstawic do stezenia do lodowki na co najmniej 30 minut. Przybralam siekanymi orzechami laskowymi i arachidowymi.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.