Salatka z makaronem, brokulami i lekkim jogurtowym sosem

Swietna do dan z grilla- mam nadzieje, ze sie juz niedlugo wypogodzi 🙂

Dla 4 osob:

400 g makaronu np. muszelki

300 g brokulow

150 g groszku (mrozony)

200 g pomidorkow czeresniowych

125 g kukurydzy z puszki

250 g jogurtu naturalnego

3 lyzki smietany

1 lyzka soku z cytryny

cukier, sol, pieprz

1 lyzka siekanego koperku,

szczypta cukru

Mokaron ugotowac w osolonej wodzie. Brokula oczyscic i podzielic na rozyczki. Brokuly i groszek gotowac we wrzacej wodzie przez 2 minuty. Odcedzic. Pomidory umyc i pokroic na polowy. Kukurydze wyjac z zalewy. Makaron odcedzic i przelac zimna woda. Jogurt wymieszac ze smietana, sola, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobina cukru. Warzywa i makaron wymieszac z sosem, posypac koperkiem.

Przepis z: „Lisa. Kochen und Backen” nr 7/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.