Kolorowa zupa jarzynowa+ przypomnienie o konkursie na urodziny bloga

A urodziny bloga juz niebawem, bo za 3 dni. Gdyby ktos jeszcze mial ochote wygrac ksiazke pt. „Czekolada. Leksykon” to zapraszam tutaj.

A to juz lekka jarzynowa zupka wprost na lato:

 

Dla 4 osob:

1/4 glowki kapusty

1 czerwona papryka

1 por (biala czesc)

1/2 selera naciowego

500 g marchewki

2 lyzki oleju

1 l bulionu drobiowego

1 listek laurowy

sol, pieprz

200 g pomidorkow koktajlowych

pol peczka pietruszki

Kapuste oczyscic z zewnetrznych lisci, wyjac glab, poszatkowac na drobno. Papryke pokroic w paski, pora w krazki, marchew w talarki. Selera oczascic i pokroic na plasterki. Olej rozgrzac w garnku, dusic papryke, selera i marchew ok. 4 minuty. Dodac bulion oraz 1/2 litra wody. Dodac pora i kapuste, gotowac 20 minut, dadac listek laurowy. Pomidorki pokroic na polowy, pietruske posiekac. Pomidory i pietruszke dodac do zupy ok. 4 minuty przed koncem gotowania. Przyprawic do smaku.

Wpis uczestniczy w akcjach:

IV Letni Festiwal Zupy 

Przepis z: „Laura” nr 25/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.