Salatka z kapusty pekinskiej z gruszkami

Orzezwiajaca w smaku. Z nutka slodyczy. Podalam na kolacje.

Dla 4 osob:

1 glowka kapusty pekinskiej

100 g gotowanej szynki (Moze byc w calosci, albo w plasterkach)

1/2 peczka szczypiorku

2 gruszki

1 lyzka soku z cytryny

1 lyzki oliwy

2 lyzki bialego octu balsamicznego

sol, pieprz, cukier

Glowke kapusty przeciac na pol, wyciac glab, odlozyc zewnetrzne liscie, pokroic kapuste w paseczki. Szynke pokroic w kostke. Szyczypiorek umyc, otrzasnac z wody, posiekac. Gruszki obrac, pokroic w osemki, wyjac gniazda nasienne, pokroic w kostke. Skropic sokiem z cytryny. Wymieszac przygotowane skladnki. Polac sosem z oliwy i octu przyprawionym do smaku sola, pieprzem i odrobina cukru. Wymieszac. Posypac siekanym szczypiorkiem.

Przepis z: „Lisa. Kochen und backen” nr 2/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.