Dwie zielone surowki

Dla ubarwienia obiadowego talerza- moze ktoras z nich sie wam spodoba? Wiosnennie zielone propozycje 🙂

Surowka z selera naciowego

400 g selerow naciowych

garsc posiekanych orzechow wloskich

garsc posiekanej natki pietruszki (wzielam suszona)

1 duze kwasne jablko

sok z 1/2 cytryny

2 lyzki oliwy

sol, pieprz

Oliwe ubic z sola, sokiem z cytrny i pieprzem na sos. Lodygi selera pokroic w talarki. Jablko obrac i pokroic w kostke. Selera i jablko wymieszac z orzechami, zielenina sosem.

Surowka z pora

2 duze pory

2 kwasne jablka

garsc posiekanej natki pietruszki (wzielam suszona)

2 lyzki oliwy

1 lyzeczka musztardy

1 lyzka soku z cytryny

cukier, sol

Pory oczyscic i pokroic w polkrazki, sparzyc na sicie. Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej. Oliwe ubic z musztarda i sokiem z cytryny, doprawic do smaku, wymieszac z porami i jablkami.

Przepisy z ksiazki M.Caprari „Kuchnia polska”

Dodaje do akcji

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.