Muffiny żabiego króla

Na akcje Zielono mi przygotowalam cos zielonego i slodkiego! Na mojej szyji dzis zamotana zielona chustka, zielono mi i slodko a dookola przepieknie pachnie wiosna 😉

Na 12 sztuk:

100 g bialej czekolady

300 g cukru

200 g lisci szpinaku- wzielam mrozony

350 ml oleju slonecznikowego

3 jajka

1 opakowanie cukru waniliowego

300 g maki

1 opakowanie proszku do pieczenia (przeznaczonego na 500 g maki)

Czekolade polamac i stopic w kapieli wodnej. Szpinak przebrac, umyc,a  mrozony rozmrozic. Zmiksowac blenderem z olejem na gladka mase. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubic mikserem na puszysta mase. Dodawac na przemian mase szpinakowa i make wymieszana z proszkiem do pieczenia ciagle mieszajac. Pod koniec dodac rozpuszczona, przestygnieta czekolade i wymieszac. Ciasto rozlozyc do foremki mafinkowej wylozonej papilotami papierowymi. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 20-25 minut.

Przepis z: „Laura. Backen im Sommer” Nr 3/2011

 

 

Przepis uczestniczy w akcjach:

  

Embed_8yoq9o3hmpxd3odgtrw87y5mgcmecqzz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.