Cykoria po krolewsku

Byly juz pieczarki po hrabiowsku, pora na krolewska cykorie 😉 Surowka „uszlachetniona” pomarancza 😉

300 g cykorii

100 g posiekanych orzechow wloskich lub ziemnych- u mnie ziemne

1 nieduza kwasna pomarancza

garsc posiekanej zieleniny- wzielam suszona pietruszke i szczypiorek

3 lyzki oliwy

sol, cukier, pieprz

Cykorie oczyscic, usunac gorzka nasade. Litki rozdrobinc. Pomarancze obrac, wyfiletowac, usunac pestki i pokroic w kostke. Wymieszac z cykoria. Dodac orzechy, posiekana zielenine, wymieszac. Doprawic oliwa, cukrem, sola i pieprzem.

Przepis z ksiazki „Kuchnia polska” M.Caprari

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.