Poledwiczki na "poslaniu" z pora i papryki

Bardzo prosty i szybki przepis na obiad, ktory wszystkim smakuje 🙂

Dla 3-4 osob:

1 poledwiczka wolowa lub wieprzowa (waga ok. 400 g)

1 papryka czerwona i 1 zolta

1 biala czesc pora

sol, pieprz, papryka mielona

olej

Pora umyc i pokroic wzdloz na paski. Papryki oczyscic, umyc, pokroic wzdluz. Na oleju udusic papryke i pora, doprawic do smaku, odstawic na polmisek w cieple miejsce. Poledwice posolic i popieprzyc. Na pozostalym oleju podsmazyc w calosci poledwice ze wszystkich stron. Wyjac i pokroic w talarki i usmazyc wedle uznania. Wylozyc na polmisek z warzywami.

Wpis uczestniczy w akcji:

Pora na Pora II

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.