Surowka z selera, pietruszki i marchwi

Znow spotkanie z klasyka- tym razem przepis z drugiej mojej ulubionej tradycyjnej ksiazki kucharskiej „Dobra Kuchnia”. Dawno temu, gdy, jako nastolatka rozpoczynalam kulinarna „przygode” dostalam te ksiazke pod choinke od starszego brata. Tym razem prosty i latwy przepis na surowke- trzeba nieco odpoczac po spalaszowaniu takiej ilosci paczkow 😉

Dla 4 osob:

300 g marchwi

150 g selera

100 g korzenia pietruszki

50 g cebuli´(lub pora)

150 g kwasnej smietany

sol, cukier do smaku

sok z cytryny

zielenina

Poszatkowac warzywa, skropic sokiem z cytryny. Wymieszac ze smietana wymieszana z sola i cukrem, posypac posiekana zielenina.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.