Salatka z tunczykiem

Propozycja na kolacje 🙂

Dla 4 osob:

2 ogorki

1 puszka tunczyka w oleju

4 lyzki majonezu

garsc koperku (wzielam suszony)

sol, pieprz

sok z cytryny

1 jajko

Jajko ugotowac na twardo, ostudzic, obrac i pokroic na czastki. Ogorki przekroic wzdluz i pokroic na plasterki. Ulozyc w salaterce. Tunczyka odsaczyc z oleju, podzielic na male kawalki i polaczyc z majonezem. Doprawic do smaku sola, pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny. Wylac na ogorki, przybrac czastkami jajka. Wstawic na pol godziny do lodowki.

Smakuje z razowym chlebem 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.