Pieczarki po hrabiowsku

,Do obiadu lub solo. Przepis z ksiazki „Kuchnia Polska.” M. Caprari

Dla 4 osob:

250 g pieczarek

garsc drobno posiekanych orzechow (wloskie, arachidowe- wzielam wloskie)

1/2 szklanki majonezu

1-2 zabki czosnku

1 peczek natki pietruszki- wzielam 2 lyzki suszonej

sol, pieprz

sok z cytryny

Pieczarki oczyscic i posiekac w plasterki. Skropic mocno sokiem z cytryny, aby nie zczernialy. Czosnek przepuscic przez praske lub drobno posiekac. Majonez wymieszac z posiekana zielenina, czosnkiem i orzechami i polac pieczarki. Wymieszac. Przed poadaniem wstawic do lodowki na conajmniej 15 minut.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.