Potrawka z zajaca

Dziczyzna jest pyszna 😉 Przy gotowaniu zajaca trzeba uwazc na malenkie kuleczki srutu- sa bardzo twarde- trezba wszystkie dokladnie powyjmowac, albo wykroic kawalki miesa z nimi 😉 Ale kto znajdzie je na talerzu, temu podobno sprzyja szczescie 😉

Dla 4 osob:

1 puszka borowikow  w zalewie (30g suszonych)

2 lyzki oleju

2 szalotki

50 g boczku

po 200 ml czerwonego wina wytrawnego i bulionu

50 g creme fraiche

sol, pieprz

1/2 lyzeczki estragonu

1/2 lyzeczki majeranku

Mieso pokroic na kawalki i podsmazyc na oleju, wyjac i podsmazyc na oleju pokrojony w kostke boczek, dodac posiekane szalotki i posiekane grzyby (suszone wczesniej namoczyc i odsaczyc). Dodac wino i bulion, zagotowac. Dodac mieso i zagotowac, doprawic do smaku sola, pieprzem i ziolami. Podawac z kleksem smietany i np. z zurawina. Do tego smakuja kopytka.

Przepis z ksiazki: „Wild. Klassische und neue Rezepte aus der Natur.” wyd. Sammüller Kreativ, 2010.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.