Ciastka kawowe

Kolejna szybka propozycja pysznych ciasteczek 🙂 Od kilku lat  w moim repertuarze 🙂

Na ok. 30 sztuk:

100 g miekkiego masla

100 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

szczypta soli

1 jajko

1 lyzka rozpuszczalnej kawy w proszku

150 g maki

1 lyzeczka proszku do pieczenia

1 lyzka kakao

50 g siekanych migdalow

groszki czekoladowe (niekoniecznie)

Maslo, jajko, cukier i cukier waniliowy ubic na puszysta mase. Dodac make wymieszana z sola, kawa, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodac groszki czekoladowe i migdaly. Odstawic do lodowki na co najmniej pol godziny.

Z ciasta formowac kulki wielkosci orzechow wloskich, ukladac na wylozonej papierem do pieczenia blasze i nieco splaszczyc. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 10-12 minut.

 

Przepis dodaje do akcji:

Przepis z: „Bild der Frau. Gut kochen & backen” Nr 6/2007

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.