Chrupiaca salatka

Jedna z najprostszych, a zarazem jedna ze smaczniejszych 🙂 Nie moglam sie od niej oderwac!

Dla 4 osob:

2 swieze ogorki

1 cebula

3 pomidory

300 g gotowanej szynki

50 g orzechow wloskich

sos:

3 lyzki soku z cytryny

sol, pieprz, bazylia

po lyzeczce musztardy i miodu

8 lyzek oliwy z oliwek

Ogorki, cebule i pomidory pokroic w kostke. Szynke pociac w slupki. Skladniki sosu wymieszac i polac salatke tuz przed podaniem. Posypac rozdrobnionymi orzechami.

Przepis z „Naj. Magazyn” 8/2010

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.