Na imieniny… muffiny :) z bananami i kruszonka.

Dzis zapraszam na moje imieninowe muffinki z bananami i dwukolorowa kruszonka. Naprawde pyszne!

Na 12 sztuk:

225 g masla lub margaryny do pieczenia

225 g cukru

2 jajka

75 ml maslanki

400 g maki

1 opakowanie proszku do pieczenia

szczypta soli

2 duze dojrzale banany

1 lyzeczka kakao

Z 75 g maki, 50 g masla i 50 g cukru zagniesc kruszonke, podobnie wykonac kakaowa kruszonke, dodajac dodatkowo kakao.

125 g masla utrzec ze 125 g cukru na puszysta mase. Ciage ucierajac dodac jajka, maslanke i make wymiezsana z proszkiem do pieczenia i sola. Banany obrac i pokroic w talarki, wymieszac z ciastem.

Blache do pieczenia muffinek wylozyc papierowymi foremkami i napelnic je ciastem. Posypac kruszonka. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ok. 25-30 minut.

Smacznego!! 🙂

Przepis z: „Bild der Frau. Backen.” Nr 1/2009

Przepis uczestniczy w akcji:

Bananowy song

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.