Marchewkowa jarzynka

Chyba jestem na fali smakow z dziecinstwa i potraw dal dzieci- najprostszych i „najulubienszych” 😉 Z pewnoscia znacie 🙂 Smakuje do ziemniakow i mielonych kotletow, pulpetow itp.

Dla 4 osob:

6 duzych marchewek

1 lyzka masla

3 lyzki maki

sol, pieprz

Marchewki obrac i pokroic w kostke. Wlozyc do rondla i zalac woda ok. 1 cm ponad powierzchnie marchewki. Dodac maslo i ugotowac marchew do miekkosci. Make mieszamy z ok. 1/2 szklanki wody i wlewamy do marchewki. Mieszajac gotujowac az jarzynka zgestnieje. Doprawic do smaku sola i pieprzem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.