Schab pieczony z cebula

Najprostszy sposob na upieczenie pysznego schabu wieprzowego. Smakuje zarowno na cieplo np. z sosem cebulowym 😉 (tak, znow cebula!), albo grzybowym, jak tez po wystygnieciu do chleba.

1-1,5 kg schabu

3 cebule

2 zabki czosnku

2 lyzeczki majeranku

sol

ziola wedle upodobania (Np. estratgon, tymianek, rozmaryn)

Polozyc schab na podwojnym arkuszu folii aluminiowej. Wetrzec czosnek, sol, majeranek i ziola. Oblozyc plasterkami cebuli, zawinac szczelnie w folie, zostawiajac tylko troche wolnej przestrzeni na czubku. Wlozyc do plaskiego naczynia, wlac szklanke wody. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 170-180°C na 2-2,5 godziny, az schab bedzie miekki.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.