Sernik czarno-bialy

Moze jest wam juz dobrze znany? Polaczenie kakaowego spodu i kruszonki z mieciutka masa serowa jest naprawde pyszne 🙂 

Na forme o srednicy 26 cm:

Spod i kruszonka:

300 g maki

1 opakowanie proszku do pieczenia

125 g cukru

1 jajko

150 g masla

2 lyzki kakao

Masa serowa:

3 jajka

200 g cukru

500 g twarozku zmielonego (z kubelka)

150 g masla

1 opakowanie budyniu waniliowego

Maslo na spod roztopic, wszystkie skladniki ciasta zagniesc. Polowa ciasta wylepic wysmarowana tluszczem forme do pieczenia.

Roztopic tez pozostale maslo przeznaczone na mase serowa. Wymieszac wszystkie skaldniki masy serowej i wylac na przygotowany spod. Pozostale ciasto pokruszyc i kruszonke wysypac na ser. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 50 minut. 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.