Malinowe flammeri

Rodzaj budyniowego kremu. Pyszniutki i naprawde kremowy 🙂

Dla 4 osob:

275 g malin (moga byc mrozone)

50 g cukru

1/2 paczki budyniu waniliowego

2 lyzki soku cytrynowego

200 g smietany kremowki

Maliny przebrac, oczyscic i umyc. Wymieszac w garnku z cukrem i odstawic na ok 30 minut zeby puscily sok. Zagotowac krotko i przetrzec przez sito do drugiego garnka.

Wymieszac budyn z 125 ml wody. Zagotowac przeterty mus malinowy i dodac budyn, mieszajac zagotowac, dodac sok z cytryny. Odstawic na godzine. Dolac do masy smietane i ubijac mikserem ok 5-7 minut. Przelozyc do salaterek lub pucharkow, odstawic do lodowki i dowolnie udekorowac tuz przed podaniem.

Przepis dodaje do akcji:

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.