Sernik bardzo puszysty

Upieczony w malej okraglej formie o srednicy 20 cm- w sam raz dla 2- 3 osob. Znika blyskawicznie z talerzy. Puszysty, lekki i smaczny 🙂 Acha: I bardzo prosty do zrobienia!

Na forme o srednicy 20 cm:

50 g herbatnikow typu petit buerry

25 g masla

500 g twarozku typu Quark

150 g cukru

1 lyzka maki kartoflanej

3 jajka

250 ml smietany kremowej

Foremke wylozyc pergaminem. Ciastka wlozyc do foliowej torebki i rozkruszyc na gladka mase np. walkiem. Wymieszac z pokrojonym na kawalki masem i zagniesc spod ciasta. Wylozyc nim foremke. Odstawic do lodowki.

Ubic mikserem twarog, make ziemniaczana, jajka, cukier i smietane. Mase twarogowa wylozyc na pryzgotowany wczesniej spod. Piec w nagraznym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 55 minut.

Przepis z: „Woche der Frau. Traumhafte Sommerkuchen” nr 1/2011. 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.