Surowka "Szybka Zocha"

Przepis z ksiazki „Kuchnia polska” M.Caprari.

Dla 3-4 osob:

2-3 marchewki

1/4 sredniej glowki bialej kapusty

1 cebula

garsc posiekanej natki pietruszki (mialam suszona)

1 lyzeczka ostrej musztardy

 2-3 lyzki smietany kwasnej

sol, cukier do smaku

Kapuste drobno poszatkowac, przelozyc na cedzak, posolic i odstawic na pol godziny, a nastepnie dobrze odcisnac. Marchewki obrac i zetrzec na tarce z duzymi otworami. Cebule obrac i drobno posiekac. Wymieszac wszystkie skladniki i doprawic do smaku.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.