Salatka z dymka i ryzem

Kolejna propozycja na wykorzystanie cebuli dymki. Swietna do miesnych dan z grilla 🙂 Mimo roznej pogody ostatnio grilujemy czesto i chetnie 🙂 Inspiracje zaczerpnelam stad: http://kotlet.tv/salatka-z-ryzem-papryka-i-orzechami

Dla 4 osob: (robilam podwojna ilosc)

1 szklanka ugotowanego ryżu

2 łyżki orzechów laskowych

1 papryka czerwona

1 dymka

2-3 pieczarki

3 łyżki natki pietruszki

sos francuski:

1/3 szklanki oliwy

1 łyżka musztardy

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka octu winnego

sól i pieprz

Przygotowac sos: wymieszac wszystkie skladniki w szklance mieszajac energicznie widelcem. Pokroic w kostke cebule, pieczarki i pparyke. Posiekac orzechy i natke pietruszki.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.