Zupa koperkowa polska

Najprostsza pod sloncem klasyka, ktora kojarzy mi sie z latem i samorozsiewajacym sie w moim ogrodku koperkiem.:) I tym razem nie zwiodl i mozna go znalesc pomiedzy redlinami z kartoflami 😉 Oraz w tej prostej i smacznej zupie 😉

Dla 4 osob:

2 peczki koperku

1,5 l bulionu drobiowego

ziemniaki lub makaron typu muszelki w zaleznosci od wlasnych preferencji (ja robilam oczywiscie z kartoflami- juz mozna je podbierac z wlasnego ogrodka 🙂 )

4 parowki, lub inne kielbaski

pol szklanki smietany kwasnej 30%

2 lyzki maki

pieprz

Ziemniaki obrac i pokroic w kostke. Wrzucic do goracego bulionu i gotowac, az beda miekkie. Wowczas wrzucic drobno posiekany 1 peczek koperku oraz pokrojone w krazki kielbaski, zagotowac. odstawic z ognia. Smietane rozetrzec maka i kilkoma lyzkami zupy, wlac do zupy, doprawic do smaku odrobina pieprzu. Jesli podajemy z makaronem, to makaron, uprzednio ugotowany, dodajemy na koniec. Posiekac drugi peczek koperku i posypac na talerze bezposrednio przed podaniem.

Dolaczam do akcji:

Trzeci Letni Festiwal Zupy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.