Pasta z tunczyka do kanapek

Kremowa, pyszna 🙂 Mnie bardzo smakowala 🙂

Dla 4 osob:

2 jajka

1 cebula

80 g korniszonow

3-4 lodyki pietruszki

2 puszki tunczyka w oleju (po 185 g)

200 g creme legere

sol, pieprz

Jajka ugotowac na twardo, wystudzic, obrac i posiekac. Cebule posiekac, spazyc na sicie. Ogorki pokroic w drobna kostke. Pietruszke umyc i posiekac. Tunczyka wyjac z oleju, zmiksowac ze 100 g creme legere. Dodac pozostala smietan ei inne skladniki, wymieszac. Doprawic sola i pieprzem do smaku. Kto lubi moze tez dodac marynowane kapary.

Przepis z „Tina spezial. Backen” Nr 04/2010

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.