Mini torciki z owocami

Oto przepis na minitorciki, ktore uzyczyly swojego wizerunku dla calej akcji „Przysmaki dla taty” 🙂 Meskie upodobania slodyczowe z reguly bywaja dosc nieskomplikowane prawda?

Na 10 torcikow o srednicy 12 cm:

3 jajka

75 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

szczypta soli

75 g maki

25 g maki ziemniaczanej

1 lyzeczka proszku do pieczenia

375 g owocow jagodowych (maliny, porzeczki, jagody, truskawki, jezyny, itp.)-moze byc miesznka z mrozonki

galarteka- 250 ml

Zoltka oddzielic od bialek. Bialka ubic z 75 g cukru, cukrme waniliowym i sola. Dodac zoltka i wymiszac. Obie maki przesiac przez sito z proszkiem do pieczenia i wymiszac lekko z masa jajeczna. Wylozyc do foremek tartaletkowyhc wysmarowanych tluszczem i wysypanaych maka. Piec 15-20 min w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C. Wystudzic i wyjac ostroznie z foremek.

Owoce rozlozyc na torcikach. Galaretke przyrzadzic wg. przepisu na opakowaniu. Owoce zalac tezejaca galaretka, odstawic do stezenia.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.