Muffiny z malinami

Blog już całkiem niedługo skończy rok, a ja jak do tej pory nie podawałam przepisu na muffiny. Pora to nadrobić, bo to wypiek szybki, chyba zawsze się udaje no i zawsze smakuje 🙂 Przepisów na muffiny jest mnóstwo, a malinowe to na pewno jedne z najlepszych, jakie jadłam.

DSCF1361_400x400

Na 12 sztuk:

100 g serka twarogowego (typu Philadelfia)

4 lyzki dzemu malinowego

150 g malin (moga byc mrozone)

280 g maki

2 1/2 lyzeczki proszju do pieczenia

1/2 lyzeczki sody oczyszczonej

1 jajko

100 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

80 ml oleju slonecznikowego

300 g jogurtu naturalnego 3,5%

Wymieszac serek i dzem mailnowy.

Wymieszac maliny, make,proszek do pieczenia i sode oczyszczona. Osobno wymieszac wymieszac jajko, cukier, cukier waniliowy, olej i jogurt. Nastepnie dodac sypkie skladniki i bardzo krotko wymieszac.

Papierowe foremki do muffinkow umiescic w zaglebieniach formy do pieczenia, kazda napelnic do polowy ciastem, nastepnie wlozyc lyzeczke malinowego twarozku i przykryc ponownie ciastem. Piec nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 25 minut.

Przepis z „Lea Special. Backspaß” nr 2/2011

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.