Herbaciane czekoladki

Akcja Tylna Scianka sie juz skonczyla, ale mozna do tych pralinek wykorzystac pozostalosci czekoladowe swiateczne- czekoladowe zajace, jajka, itp. 😉

Na 35 sztuk

100 g smietanki kremowki

4 torebki herbaty assam

200 g mlecznej czekolady

500 g ciemnej kuwertury czekoladowej

Smietane zagotowac w garnuszku, wlozyc do niej torebki herbaty, parzyc prez 10 minut, odcisnac i wyjac. Rozpuscic mleczna czekoalde w smietanie. Mase wylac na wylozona papierem do pieczenia patere lub tace. Ostawic w chlodne miejsce na 24 godziny. Nastepnie pokroic w prostokaty, kwadraty. Polewac ciemna polewa, odstawic do stezenia.

Moje pralinki wygladaja malo reprezentacyjnie, ale smakuja bardzo dobrze 🙂 Moze wykonam je jeszcze na Dzien Matki 🙂 Mozna je przechowawac przez 20 dni.

Przepis z ksiazki „Feinste Pralinen selbst gemacht”, wyd. Südwest 2008

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.