Mloda kapusta z pomidorami

Teraz najlepsza- soczysta i chrupka.

Dla 4 osob:

2 glowki molodej kapusty

2 cebule

100 g masla

3 pomidory

sol, pieprz, cukier

sok z cytryny

1 peczek kopru

Kapuste oczyscic z twardych zewnetrznych lisci, poszatkowac. Zalac w garnku niewielka iloscia wody, dodac pokrojone w kostke cebule i maslo. Udusic do miekkosci. Kiedy kapusta jest na w pol mieka dodac obrane ze skorki i pokrojone na kawalki pomidory. Przyprawic do smaku sola, pieprzem, cukrem i sokiem z cytrny. Wymieszac z posiekanym koperkiem.

Wysmienita do mlodych ziemniakow. 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.