Koperty z ciasta francuskiego z mielonym miesem

Bardzo lubiane w naszej rodzinie 🙂

Na ok. 8 sztuk

1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)

250 g miesa mielonego wieprzowego i wolowego

1 jajko

2 lyzeczki musztardy

2 lyzki posiekanego szczypiorku

2 lyzki tartej bulki

1 lyzeczka marynowanego zielonego pieprzu

sol, pieprz

Wymieszac ze saoba skladniki nadzienia, posolic i popieprzyc do smaku. Mozna dodac rozne dodatki, ja np, czesto dokladam pokrojona w kosteczke marczew, selera, zielony groszek.

Rozlozyc ciasto francuskie, nakladac na nie kulki nadzienia. Ciasto pokroic na kwadraty. Brzegi kwadratow skladac do srodka tworzac „koperty”

Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 30 minut.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.