Cebulowo- jablkowa pasta do kanapek z orzechami laskowymi

Dzis obiecany przepis na paste- „towarzyszke” ziemniaczanego chlebka 😉 Smakuje niesamowicie- pewnie dzieki ciekawej kompozycji ziol.

Dla 4 osob:

1 listek laurowy

1 lyzeczka suszonego tymianku

1 lyzeczka suszonego majeranku

1 spore jablko (ok. 175 g)

3 cebule (ok. 150 g)

2 zabki czosnku

100 g masla

2 lyzeczki warzywnego bulionu w proszku

100 g orzechow laskowych

sol, pieprz

Rozetrzec listek laurowy. Orzechy posiekac. Jablko obrac, wyjac gniazdo nasienne, pokroic w kostke. Cebule obrac i posiekac w kostke, podobnie czosnek. Orzechy wymieszac z ziolami. Rozpuscic na patelni 40 g masla, podsmazyc na szklisto cebule i czosnek. Dodac posiekane jablko i podusic razem przez chwile. Dodac orzechy wymieszane z ziolami, dusic jeszcze przez chwile. Zdjac z ognia. Dodac bulion, pozostale maslo i 6 lyzek wody. Wszystko zmiksowac blenderem, nie musi byc na bardzo gladka mase. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Odstawic do lodowki na 1-2 godziny.

Przepis z „Tina. Backen” Nr 4/2008.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.