Krem z zielonej herbaty

Niestety nie moge dodac tego przepisu do zielonej akcji 😦 Ale dodaje do akcji herbacianej. Deser z zielonej herbaty- swiezy i orzezwiajacy.

Dla 4 osob:

6 lyzek zielonej herbaty w listkach

1 niepelna szklanka mleka (225ml)

450 ml smietany kremowki

8 lylzek cukru

8 platow zelatyny

Herbate , mleko, smietane i cukier podgrzac do rozpuszczenia cukru, ale nie gotowac. Odstawic na 10 minut. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie, odcisnac i rozpuscic w smietance. Mozna dodac ewentualnie nieco zielonego barwnika spozywczego. Przecedzic, rozlac do salterek, odstawic do ostygniecia i zastygniecia do lodowki, przybrac dowolnymi owocami.

Przepis z moimi niewielkimi zmianami z: „Nowa kuchnia Polska Gazety Wyborczej” nr. 6 z 20 kwietnia 2006- „Spotkanie bialo-zielone”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.