Sznycle z indyka z cukiniowa jarzynka

Szybkie danie i pelnowartosciowe 🙂 Acha: I smaczne oraz ciekawe optycznie- sznycle ladnie sie prezentuja na zielonej cukiniowej jarzynce:)

Dla 4 osob

250 g cukini

4 sznycle z indyka po 150g

sol, pieprz, pikantna papryka w proszku

olej do smazenia

200 g cebuli

Cukinie umyc. poszatkowac w talarki. Sznycle posolic, popieprzyc, posypac papryka, usmazyc na tluszczu, odstawic w cieple meijsce np. piekarnik. Cebule obrac, posiekac w kostke, usmazyc na rumiano na pozostalym tluszczu. Dodac plastry cukini, usmazyc na poltwardo, pryzprawic. Na jarzynce ulozyc sznycle. Podawac z sosem pomidorowym i np. ziemniaczanym pure.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.