Rumowe trufelki

Zadziwiajace w smaku, ciekawy przepis- jedzac trufelki nigdy nikt by sie nie domyslil, ze glownym ich skladnikiem jest… prazona maka… Pyszne do adwentowej kawy z przyjaciolkami 🙂

Na ok. 30 sztuk wielkosci sliwki wegierki 😉

1 szklanka cukru

1 szklanka mleka

2 szklanki maki

1/2 szklanki mielonych migdalow

3 lyzki masla

1 zoltko

1 lyzka kakao

2 lyzeczki esencji rumowej

1 kieliszek rumu

Zagotowac cukier z mlekiem i ostudzic. Make uprazyc na suchej patelni, az bedzie jasnobrazowa, przesiac przez sito. Maslo utrzec z zoltkiem, dodac make, mleko i reszte skladnikow. Wszystko wymieszac, formulowac kulki, obtaczac w kakao, wiorkach kokosowych, mielonych migdalach, lub zanurzac w polewie czekoladowej. Odlozyc do lodowki, aby stezaly.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.