Kalafior po polsku

Czyli swojski kalafior z wody, okraszony tarta bulka usmazona na masle. Moje ulubione danie z dziecinstwa. Ostatnio wzbogacam go jeszcze gotowanym jajkiem. Mozna tez dodac podsmazone paski bekonu.

Dla 3 osob

pol sporego kalafiora

2 jajka

sol

3 lyzki masla

3 lyzki tartej bulki

Kalfior podzielic na rozyczki, ugotowac w osolonej wodzie, odlac wode. Jajka ugotowac na twardo, obrac pokroic w kostke. Na stopionym masle uprazyc bulke na rumiano. Kalfior posypac bulka i jajkiem. W tej wersji to pelnowartosciowa kolacja, ktora smakuje ze swiezo upieczonym chlebem 😉

A to chleb mojego pomyslu, przepisu nie bedzie, bo robilam „na pale” 😉 z maki pszennej typu 550.

Mojej rodzinie tak sie spodobalo, ze juz ciagle chca wlasny, pieczony przeze mnie chleb 😉 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.