Zrazy zawijane z nadzieniem grzybowym

O zrazach zawijanych, czy tez roladach pisalam tutaj: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/07/O-ksiazkach-kucharski-przepis-na-wolowe-rolady.html

Te roznia sie tylko nadzieniem. Postepujemy tak samo, do momentu zawijania zrazow. Zrazy smarujemy musztarda i kladziemy plastry szynki, a na nie nadzienie.

A oto skladniki i przygotowanie nadzienia (na 8 zrazow):

50 g suszonych borowikow

peczek pietruszki

200 g pieczarek

2 zabki czosnku

2 cebule

1 lyzka oleju

sol, pieprz

Borowiki namoczyc w zimnej wodzie na 30 minut, wode potem odlac i zuzyc do sosu. Pietruszke posiekac, pieczarki pokroic w cwiartki. Posiekac drobno czosnek i cebule. Posiekac suszone grzyby. Usmazyc na oleju cebule i czosnek, dodac grzyby, smazyc 3 minuty. Pryzprawic do smaku sola i pieprzem, wymieszac z pietruszka.

Dalej postepujemy jak w przepisie podstawowym na zrazy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.