Szaszlyki

Ciekawe i bardzo proste urozmaicenie obiadu. Szybkie naturalnie tez. Ja robilam wczoraj z indyka, ale mozna nadziewac tez inne rodzaje miesa, a nawet robic szaszlyki owocowe 🙂

3 kotlety i piersi indyka

1 papryka

przyprawa do grila

sol, pieprz

olej

Kotlety z piersi indyka pokroic na mniejsze czesci. Papryke umyc, oczyscic pokroic w kawadraty. Patyczki do szaszlykow posmarowac olejem. Nadziewac naprzemiennie dwa kawalki miesa i jeden kawalek papryki.

Kto lubi moze tez nakladac zcastki cebulki i plasterki boczku. Szaszylki posolic, popieprzyc i pryzprawic pryzprawa do grila. Piec w temperaturze 180°C na rumiano. Podawalam z pomidorowym ryzem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.