Panierowane pieczarki

Kolejny prosty, acz ciekawy patent na pieczarki 🙂 Swietne jako przystawka. Ja zwykle podaje z makaronem i sosem pomidorowym.

Dla 4 osob

300 g pieczarek

2 lyzki maki

3-4 lyzki tartej bulki

1 jajko

2 lyzki mleka

olej do smazenia

sol, pieprz

Pieczarki oczyscic. Make wymieszac z tarta bulka. Jajko wymieszac z mlekiem, pieprzem i sola. Grzyby napierw wkladac do amsy jajecznej a nastepnie panierowac w bulce z maka. Smazyc na rumiano ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanym tluszczu.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.