Pasztet drobiowy z pieczarkami

Najlepszy sposob na wykorzystanie miesa z pieczonego lub gotowanego kurczaka. Choc niestety pracochlonny. Ale smakuje!

1,5 kg miesa z kurczaka pieczonego lub gotowanego wraz ze skora

300 g pieczarek

1 bulka kajzerka

3 jajka

250 g gotowanej szynki

sol, pieprz

1 lyzeczka mielonego kminku

1 lyzeczka marynowanego zielonego pieprzu.

Pieczarki oczyscic i udusic do miekkosci na masle. Mieso zmielic w maszynce wraz z namoczona bulka i czescia pieczarek, kilka pozostawic w calosci. Szynke pokroic w kostke. Mase miesna wymieszac z calymi pieczarkami i pokrojona szynka, dodac jaja, przyprawy, zielony pieprz. Wymieszac. Nakladac do wysmarowanej maslem i wysypanej tarta bulka formy. Piec w temperaturze 180 stopni °C ok 55 minut.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.