Sznycel saute z indyka i sos grzybowy

Sezon na grzyby w pelni. A to danie najlatwiejsze na swiecie. Sznyce nalezy jedynie rozbic tluczkiem, posolic, popieprzyc i usmazyc na oleju.

400 g grzybow przebieramy, oczyszczamy, kroimy w paski. Poza sezonem swietne sa grzyby suszone, ktore nalezy uprzednio namoczyc, nastepnie odlac wode.

1 cebule i 1 szalotke pokroic w talarki, podsmazyc na lyzce masla na rumiano. Wrzucic grzyby i poczekac az zmiekna. Posolic i popierzyc (pierzu mozna nie zalowac!). Dodac 200 ml creme fraiche, wymieszac, sos zagotowac.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.