Zapiekane tosty w miseczce

Nasz ostatni hit i jedno z bardziej lubianych dan mojego synka! 🙂

Dla 3 osob

150 g pieczarek

200 g gotowanej szynki

1 spora cebula

200 g smietany kremowki

3 kromki chleba tostowego

3 jajka

1 lyzka masla

Cebule pokroic w kostke, tak tez szynke. Cebule podsmazyc z szynka na masle. Dodac pokrojone w paski grzyby, udusic do miekkosci. Nadzienie rozlozyc w miseczkach np. od musli, albo ogniotrwalych naczynkach do zapiekania.

Na kazdej salaterce polozyc kromke chleba tostowego. Zalac smietana podzielona na trzy czesci. Na kromce chleba ostroznie ulozyc jajko. Kto lubi moze zamiast jajka polozyc ser zolty.

Zapiekac w piekarniku, az jajko sie „zetnie”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.