Talarki z ciasta francuskiego z twarogiem

Smakuja po upieczeniu prawie jak odsmazane pierogi 🙂 Ale nieco mniej roboty z nimi, zdecydowanie.

na ok. 12 sztuk

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego

1 jajko

4 lyzki cukru

1 budyn waniliowy

400 g twarogu

Twarog rozcieramy z jajkiem, cukrem i budyniem na gladka mase. Kto lubi moze dodac do nadzienia rodzynki. Na rozwalkowane ciasto francuskie nakladamy  kupki masy. Kroimy w kwadraty. Kwadraty skladamy w koperte- cztery rogi do srodka. Piec w nagrzanym do 200 °C piekarniku ok. 30 minut. Koperty samoistnie sie otwieraja i wygladaja wtedy tak:

talarki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.