Letnia zupa ziemniaczana z cukinia

Dla 4 osob

2 cebule

500 g ziemniakow

1 lyzka masla

1 l rosolu (moze byc z kostki)

2 mlode cukinie

250 g gotowanej szynki

1 lyzka koncentratu pomidorowego

sol, pieprz, szczypta mielonego kminku

pol peczka koperku

Cebule obrac pokroic w polksiezyce. Ziemniaki obrac, pokroic w kostke. Maslo ogrzac na glebokiej patelni, dodac cebule i ziemniaki. Przelozyc do garnka, dolac rosol, zagotowac, gotowac pod przykryciem ok. 10 min. W tym czasie umyc cukinie, pokroic w kostke, pokroic szynke w kostke, podsmazyc na patelni. Dodac cukinie i szynke do zupy, gotowac ok. 5 minut- cukinia powinna zostac lekko twarda. Dodac koncentrat pomidorowy, przyprawic sola pieprzem, kminkiem. Koperek posiekac, wsypac do zupy.

Moj synek ja bardzo lubi 🙂

zupa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.